“Supa de pietre” – joc de povestit

supa de pietre - joc de povestit

Creați-vă propria voastra poveste

Imbunatatiti abilitățile de scriere creativa si de povestit ale copilului dumneavoastra cu această activitate de povestire, bazată pe clasicul “Supa de piatre”. Creați o poveste folosind pietrele de poveste.

Această activitate combină o plimbare în natură, o activitate de artizanat și conceptul de “Supă de pietre” pentru a oferi copilului tău o modalitate creativă de a-și exersa abilitățile de povestire si imaginatie. Deoarece va trebui să vă adunați și să creați pietrele de poveste înainte de a le utiliza, atunci când încercați pentru prima dată această activitate, aceasta se poate întinde pe parcursul a două etape. Odată ce pietrele sunt colectate și făcute, veți putea să le folositi oricând căutați ceva distractiv de făcut.

Abilitățile practicate

  • Secvenţierea
  • Gândire critică
  • Povestirea
  • Gandirea Eco

De ce ai nevoie

 • Reviste vechi, clipuri sau autocolante
 • Colectarea de pietre plate medii
 • Oală mare
 • Apă
 • Servețele de hârtie
 • Pistol de lipit
 • Foarfeca

Pregătește-te să joci

1. Faceți o plimbare în natură pentru a aduna pietre pentru “Supă de Pietre”. Ia un vas de gatit cu tine pentru a pune pietrele. Explicați copilului dumneavoastra, căutați pietre care se potrivesc în palma mâinii sale și au o suprafață plană pe o parte. Strângeți aproximativ 10-20 de pietre.

2. Aduceți pietrele în interior și umpleți vasul de gătit cu apă. Lăsați copilul să-și pună mâinile în oală și să “frece” pietrele până când cea mai mare parte a murdăriei și resturilor este îndepărtată. Scurgeți apa și puneți pietrele pe prosoape de hârtie pentru a le usca.

3. În timp ce pietrele se usucă, aruncați o privire prin imagini, cataloage, reviste sau ziare impreuna cu cel mic și ajutați-l să aleagă o mare varietate de animale, articole și imagini pentru a le decupa.

4. Tăiați îndeaproape în jurul perimetrului imaginilor. Astfel, atunci când sunt lipite pe pietre, nu va fi fundal altul decat imaginea in sine. Fiecare piatră ar trebui să reprezinte doar imaginea de pe ea. De exemplu, dacă copilul dvs. taie o țestoasă, asigurați-vă că nu există apă sau nisip în fundal in poza, doar imaginea țestoasei.

5. Când pietrele sunt uscate, folosiți un pistol cu lipici pentru lipirea unei imagini pe fiecare piatră. (Pistoalele de lipit trebuie să fie manipulate și folosite doar de către adulți.) Adezivul se încinge foarte mult, de aceea pietrele să nu fie luate de copil până când adezivul se răcește.

Cum se joacă

1. Adu-le aminte jucatorilor povestea Supei de pietre, asigurandu-te ca subliniezi faptul ca fiecare personaj a facut mai buna supa prin adaugarea de ingrediente proprii.

2. Primul jucător alege o piatră și începe să spuna o poveste folosind imaginea de pe ea. Dacă, de exemplu, alege piatra cu o broască țestoasă pe ea, povestea ar putea începe: “A fost odata ca niciodata o broască țestoasă …”

3. După ce jucătorul își spune povestea, de fiecare dată când începe să se impotmoleasca sau are nevoie de puțin ajutor, poate alege o altă piatră pentru a adăuga un element nou în povestea sa. Odată ce ia o piatră nouă, prima piatră este pusa în vasul de gătit. La sfârșitul povestii sale, toate elementele de poveste vor fi în vas, in Supa.

4. Scoateți pietrele afară și le dați unui nou jucător care poate spune apoi o altă poveste utilizând aceleași “ingrediente”.

5/5 - (2 votes)

Lasă un comentariu

× Contacteaza-ne