Timpul petrecut cu copiii – de ce? Jocuri pentru copii si parinti

timp petrecut cu copiiiÎn timp ce copiii au nevoie de timp pentru a se juca singuri și cu alți copii fără intervenția adulților, cercetările arată că timpul petrecut cu părinții este, de asemenea, important.

Copiii doresc timp cu părinții. Cei mici vor jocuri pentru copii si parinti – asta ii face să se simtă speciali. Părinții sunt încurajați să găsească timp să petreacă timp si sa se joace cu copiii lor în mod regulat. Aceasta ar trebui să includă timp cu fiecare copil și timp comun cu toți adulții și copiii din casă. Dacă sunteți un singur părinte sau aveți un singur copil, invitați din când în când familia sau prietenii să se joace.

În jocuri, lăsați copilul să dezvolte tema. Intrați în lumea lor. Lăsați-i să meargă in poveste. Pune întrebări. Joacă de-adevaratelea cu copiii. Fa pe nestiutorul cu ei și distreaza-te. Evitați supra-stimularea. Știți când este timpul să vă opriți.

De asemenea, când este cazul, părinții pot folosi animale umplute sau păpuși pentru a simula situații reale care pot învăța rezolvarea problemelor sau abilități sociale. Lăsați marioneta să demonstreze modul greșit de a face față unei situații. Apoi, împreună cu contribuția copilului, acționează mai bine. După aceea, lăsați copilul să facă același lucru.

Mai multe posibilități

Jucati-va în aer liber Aruncati cu bile. Dati copiii in leagăn. Faceti placinte de noroi. Mergeți într-o excursie în jurul cartierului. Faceți o plimbare în natură în curtea din spate.

Joaca jocuri – jocuri de carti – board-games – jocuri traznite si nebunesti pentru copii. Ajutați-i să învețe să faca fata la schimbari, cum să câștige și cum să piardă. Lăudați-i. Încurajați-i. Razi cu ei.

Implicați-va împreună într-un proiect de artizanat. Construiți un puzzle ca o familie. Coaceți prajituri. Pictati un tablou.

Ascultați muzica împreună. Canta singur. Scoateți chitara sau tastatura și faceți muzică.

Citiți o carte împreună. Pune întrebări. Cereți-le să schimbe povestea sau să facă una nouă.

Urmăriți un film împreună. Aflați ce le-a plăcut – cum au simțit. Descoperiți interesele copilului. Comentati și discutați despre orice conținut greoi, fie cuvinte, fie acțiuni.

Ajutați-i pe copii atunci când au nevoie de ajutor sau il cer. Utilizați-l ca pe un timp pentru a-i invata:

  • Răbdarea
  • Rezolvarea problemelor
  • Abilitati sociale
  • Creativitate

Toate acestea le vor prinde bine in viata.

5/5 - (2 votes)

Lasă un comentariu